frustrerad

När micke kom hem från jobbä, så hade dom stoppatg i fyra extra rosor i buketten jag beställde åt honom, wye? jo för att micke kunde ej ta in dom på jobbä, så han fick hämta dom efter jobbet, men lika glad var han för det:) Min älskade.

I morgon är det äntligen mitt läkarbesök som vi väntat på.-. lite nervösa är vi nog, men det ska nog gå bra.. allt detta känns så frustrerande när vi inget vet liksom varför det är så krångligt med cirkeln , en gåta liksom som vi vill bli av med. Ger dom mig mediciner tänker jag fan inte ge mig, något är FEL, och att bara ge mediciner verkar dom gjort för mkt eftersom ja inte blir bra av "deras mediciner" som ska vara bra.. Usch, Detta tar på mig så jäkla mkt, 'är irriterad mkt , och så vill vi ju bli gravida. hör från nästan alla håll o kanter att folk är gravida, vissa har inte planerat alls, vissa blir på fyllan och bill göra abort, men dom som planerar då? och inte kan , medans dom som har fylle sex blir gravida, världen är orättvis, Men sådant får vi leva med jämt. Bara och kämpa på..


Är så trött på vissa , säger en sak men gör en annan, vad är problemet liksom? Nää jag klarar mig galant utan dom!!! Har bättre :)




blombud

I dag är jag hemma från praktiken, började redan känna mig kass igår, lite svimfärdig, ont i hals, öron, o lite mer smått, men ska ju till min läkare ii morgon, så dom ska få ta lite blodprov på mig har jag bestämt mig för!!

eftersom ja var hemma så skickade jag nyss blombud till min underbara man på jobbä, han är värd denna fina bukett:)



hoppas ni har haft en bra start på veckan och att ni ej är sjuka!!!


Nu måste ja vila igen!
Ha en toppen dag

nuså

Igår kom åsa runt 10 på fm, s stack vi te kupolen.. Shoppade lite smått o gott o tog oss en god lunch, och därefter vart det öb en snabbis, allt som allt så gick de på 6 timmar haha i borlänge.

Hem o gjorde iordning salladen till tacosen, sen ner i bastun! vid 22 kom våran skjuss till Stopet, jäklar va skoj det var, En sådan där dag behövdes, hel dag med bästa åsa, kan liksom inte bli bättre:)

I dag har vi vart på kalas för sten fyllde år, sen stack vi hem till åsa o classe, vi hade med oss börje så deras katt o våran fick leka lite:)


hoppas ni har gjort något skoj i helga?

I morgon ska jag ha halvtidsamtal på praktiken, spännande:)


Nu diska och laga mat, mindre rolligt hahaha!



ciaaaao

tankar

huua va mkt tankar man har ibland, man bara känner att de räcker, känner ni igen er?
Mina tankar går väl mest inför läkar besöket den 30.. jag vet att jag är fånig och inte behöver tro det värsta jämt, men ibland kan man inte tänka positivt.

Har världens bästa man som stöttar mig hela tiden.. åh nu kanske ni tror, varför vara ledsen över att ha mens 23 dagar varje månad, men det är själva situationen, det blir jobbigt, lovar er.. Iaf när man är i en relation och när man försöker skaffa barn. Mkt som spelar in och förstör.. men tack o lov att det är micke jag är gift med som är alldeles underbar..
mkt är orättvist här i livet, bara o ta de som de är!!

detta är iaf de bra år hittils, slutat rökt, blivit klar med utbildningen, de kan bara bli bättre!!!


Nej nu ska jag slänga mig i duscha, sen mot praktiken!!


ha en bra dag allesammans

Jag funderar på att klippa som jag hadepå denna bild, fast jag har brunt hår istället, vad tror ni?=)



skatt

igår kollade jag va jag skulle få tillbaka på skatten och glad blev jag, så denna summa tänker ja ta och ta mitt körkort med! så skriver in mig i höst. fan va sköönt o få pengar till att kunna betala ett helt körkort:)

Började på em i dag, så ja hann diska och städa o göra mat tills baby kom hem på lunchen, sen åkte ja med han in till praktiken, o på em åkte vi till smedjebacken för han skulle skriva på licens papper för cross sesongen, han ska tävla, är så glad för hans skull. Han kommer ha så roligt och även hoppas ja på att han kommer vinna mitt hjärta!!

nu ska vi in o träna...


Hoppas ni har en bra kväll.

LÄNGTAR TILLS LÖRDAG!!!


kramar

dröm i uppfyllelse

hej å hå.
Dagarna bara rusar förbi, usch va fort de går.
fick ifrån min lärare igår, bra jobbat med hela utbildningen, bara praktiken kvar nu som du håller på med, sen så är du färdig. Hur skönt kändes inte de då:)

jag o min man har köpt måttband , nu ska vi mäta oss överallt, och mäta 1 gång per månad, några cm ska vi väl få ner tkr jag.. Sen har vi bestämt inge onyttigt nu fram tills vi åker till dypern i maj.. o trääääna mkt.


Hoppas ni har en bra start på veckan.

i sommar kanske våran dröm blir sann, vad roligt det skulle vara, så håll tummarna nu,, väntar på besked från en farbror:)



Nä duscha, o sticka till praktiken! Ha en toppen dag allesammans!!


jobbigt

sjunde dagen med mens och värkar så jag håller på å smäller av, i morse vaknade jag kiss nödig som vanligt, o gick på toa, bara de att de bara rann blod:S och tog inte stop heller, tampongen for ut bara.. Orkar inte de här , usch!! Så jävla jobbigt.  Vill att min läkartid ska vara i DAG!!!!! men får vänta 10 dagar...
Man känner sig så jäkla äcklig, men man kan ju inget göra, måste upp å köpa cyko-f i morgon när apoteket öppnar.. Få se, ibland hjälper dom och ibland inte, beror på hur mkt min mens tänkt blöda..
Man får ju en press på sig som min situation är, när mensen är så pass länge liksom, när har jag ägglossning? försvinner den eftersom ja brukar ha mens 22-23 dagar varje månad:S Tar mtk energi.. Så sorry mina vänner om ja inte är så rolig längre, man får liksom ingen återhämtning eller energi.. usch. OND cirkel man är i.. Så jag hoppas innerligt att dom kan göra något som kan underlätta min vardag med mensen..


Skönt o få skriva av sig lite:)

NU ska vi strax åka till dollar, och rusta, jag är sugen på små shopping hahah! Sådant där lite smått o gott, you know!!! sådant som karlar aboslut inte ser någon mening i!!!



Hoppas ni får en bra söndag! Sså höres vi!!!


babbel

I dag gick praktiken jätte bra, börjar komma i i några saker iaf, Är ju så flexibelt arbete, så man har mkt olika saker att lära som man inte "visste" pågick!
Men nu ska det bli skönt o vila hjärnan i helgen, fick skjuss hem av en personal där, alla är så snälla och roliga, en bra arbetsgrupp !
När jag kom hem hademin underbara man gjort hemmagjord pizza, det smakade mums!! Sen har vi bara degat i soffan haha! Är så trött skulle nog kunna somna vilken sekund som hellst.


Nu är det mindre än 2 månader kvar tills vi sticker till cypern, vi behöver verkligen komma iväg och bara slappa och pussas och ha det bra :) vi kommer njuta varena sekund!


I dag slog mig tanken, jag har verkligen valt rätt utbildning, jag trivs så bra med de i praktiken, ojoj! Skulle vilja bli kvar på min praktik, men de går inte när man ej har körkort. Men men thats life! Finns fler ställen!


Hoppas ni ska göra något roligt i helgen?
Åh snön som kom i dag då, trodde våren var här, men icke. usch man blir så less när det ska velas hela tiden, sol, snö, sol. snö,...

12 dagar kvar bara tills jag ska till läkaren, jippie!!! skönt som den..


Ni missade väl inte premiären på SÅ SKA DET LÅTA I DAG? Det var jätte bra i dag!!! riktigt skoj!


Nej nu ska jag sluta babbla , har inte så mkt vettigt o komma med, återkommer!


ciaaaao

haha jag tycker vi ser så små ut på denna bild, fast det är ju ioförsig 2 år sedan !

:)

Torsdag

vilken lärorik dag på praktiken i går, och jag är stolt över mig själv också! Känns verkligen toppen,
I dag börjar jag kvart i tio, så jag tar bussen kvart över nio!


Hinner inte med så mkt fritid nu när man har praktik till halv fem, sen gå hem så då är man hemma halv 6 , ska käka, och plugga och träna o sova =) men nu är snart plugget klart iaf. en sista uppgift ! sen så!

har nog inte så mkt roligt o komma med , blir tripp till ullared med brorsan å micke å andra brorsan kanske o tina i sommar. ska bli grymt skoj, ska shoppa som en galning.=)

förresten har de gått bra och trappat ner på kaffet, hur skönt som hellst.


Fick hem jeansen i går som var skit snygga, men alla olika märken är ju olika stora på samma storleker, så jag fick nästan igen dom, så hård träning nu, om 4 v ska jag komma i dom tänkte jag! bra och ha ett mål, då går det bättre tkr jag!!! Magen har blivit smalare iaf, men låren och rumpan tar ju alltid längst tid att få bort!! Men håll tummarna:9


Nej nu ska jag fixa iordning mig.

Ha en bra dag allesammans,

PINSAMT

HAHHA rolig händelse eller inte
Micke skulle in på marnästobak, så jag stannade i bilen, sen låste sig bilen av sig själv, därav jag vart inlåst i bilen och larmet gick och folk kollade verkligen in på mig i bilden med ett pipande larm, tillslut kom äntligen micke tillbaka och låste upp bilen och larmet slutade!


I dag slutade jag vid 11:00 så jag åkte hem till mamma och jag hann med två delkurser , så nu är det bara lite till kvar, kolla film och skriva lite om den.

I morgon ska jag med till säter och vara med och se hur en elbehandling(ECT) går till , Ska bli hur intressant som hellst,
fakta:
Behandlingen innebär att en elektrisk ström på ca 0,8 A vid 450 V sänds genom patientens hjärna med hjälp av elektroder som anbringats på huvudet. Strömmen framkallar ett epileptiskt anfall och detta förändrar balansen i ett flertal signalsubstanser i hjärnan. Patienten är sövd under behandlingen och märker därför inte av det epileptiska anfallet. Även muskelavslappnande medel ges för att patienten inte skall få den muskelvärk som annars är vanlig vid generella krampanfall.

nog med det nu ska jag sätta på lite kaffe sedan blir de lungt, ska vara vid praktiken 07:15 i morgon bitti , men jag längtar verkigen!


Hoppas ni haft en bra dag allesammans

/ Johanna Smedberg

duktig

första dagen gjord på praktiken igår, min handledare satt upp en lista med 5 olika medicin sorter och en stor yppslagslexikon för mediciner, så skulle jag säga diagnosen på personen med alla mediciner. huuh säger jag, trodde jag skulle smälla av hahha, men jag klarade det, och kom fram till den rätta diagnosen:)
Lär man sig så mycket på en dag så måste jag vara hur bra som hellst efter fyra veckor, personalen är jätte snälla, och man lär sig verkligen så otroligt mycket. Tacksam för min plats ( inger , min lärare) :)


sitter med kaffe muggen nu , micke är ute med musse, sen drar väl han till jobbä, jag åker buss och den kommer vid åtta tiden.  i dag är det möte sen slutar jag 11, då hämtar mammsen mig för jag tänkte plugga, tror hon bara vill ha mig där hahha! för jag kommer vara tråkig att plugga, men hon får väl som hon vill!
Fick sluta 11 p.ga att jag ska hinna klart med arbeterna som är kvar, så går jag heltid 3 veckor och 2 dagar kort en vecka!

Hoppas ni får en trevlig dag!!!

p.s ska gå hem varje dag i fyra veckor från praktiken, i går tog det 60 min precis, jätte skönt verkligen!


Söndag

Igår när vi kom hem från god mat och bubbelbad tillsammans så spelade vi lite kinect och hade mys!
I morse sov vi oss en riktig sovmorgon på självaste bröllopsdagen, sedan tog vi tag i stor städning och rensning av garderoben hahha, vilken bröllopsdag va? Men det var så skönt när vi hade mycket tid och bara tog de lungt. Men vi har haft det toppen, lite "nykärs" känslor i dag, kollat på varandra och skrattat , mys !

Nog med romantik, i morgon börjar min praktik på psyk mottagningen i Ludvika, kommer vli väldigt intressanta fyra veckor, är så förväntnadsfull:D och om fyra veckor får jag alltså hämta mina betyg och diplomet som vårdare och undersköterska, yeaay =)
Så håll tummarna för mig i möra!!


Hoppas ni haft en toppen dag också!

Fick min mens i dag också, så får se hur länge det ska blöda denna månad, hm! men ska till doktorn denna månad iaf, hur bra som hellst tycker vi i denna lilla familj =)


Nu börjar Solsidan, Glöm inte de! är verkligen de bästa programmet på heeela veckan!!


massa kramar mig


vår kväll

Nu ska vi snart göra iordning oss och åka mot Grängsberg go cart och äta god mat och bubbla lite tillsammans, Hur mysigt är inte det med sin älskade, vi firar lite bröllopsdag en dag för tidigt :)

Fick en underbar bukett av min älskade mikael,


Kram Johanna


nära

femte veckan som rökfri, hur bra är inte de då? jippie=)

I dag har jag tvättat och håller på o tvättar, och så har jag skickat in en delkurs, nu börjar jag närma mig målet, nästa vecka är jag klar, vilket känns hur skönt som hellst, min som sagt kommer bli lite tomt..


Nu är det inte långt kvar tills jag ska till läkaren den 30 mars, ska bli så skönt å få det avklarat en gång till, och denna gång tänker vi inte ge oss, nu ska vi stå på oss... Efter 3 år så orkar man inge mer, så nu får dom fasiken se till att något görs.

träningen då? nu har vi fått in 3 träningsdagar varje vecka, känns så otroligt bra, i förrgår körde vi 30 min kondition också, går så enkelt nu när man inte röker, man känner verkligen hur kul det är , som man tyckte för länge sedan när man ej rökte.. :)


Och vem har beställt ner snön? GAAAH, jag ville ju ha vår, jag vill börja med våran uteplats och åka till bergslagsodlingarna och köpa massvis med blommor. :)



Ha en toppen dag allesammans!

I morgon ska vi till brorsan på middag och på lördag ska jag och mitt hjärta åka och bubbla och äta god mat , romantisk afton kallar vi det, söndag våran BRÖLLOPSDAG <3

irriterad

för det första vaknade jag halv elva, tror de är över tre år sedan jag sov så länge, redan där startade min dag uselt, vart iaf klar med ett arbete sen, efter det tog jag mig en promenad och sen börjar de snö hur mkt som hellst? var inte våren på väg? Usch ingen bra dag alls.. tror jag drar täcket över mig igen!

planering

Jaaa!

Har hittat sängstommen och nya säng bord till vårat nya sovrum som blir i höst:) (vi ska få ett till rum) Finns så vi kan få hela 3 rum till!
Vet exakt hur jag vill ha det nu, och det kommer bli så fint, för en gångs skull ska jag se till att vi får ett MYSIGT sovrum, och det kommer inte in en enda skruvdragare eller skruv i rummet!!!!=)







Det enda som fattas är vilka tapeter vi ska ha!!!  Så jäkla svårt. Jag vill iaf ha dessa säng möbler, sen ska jag ha en vit bänk framför med min feta stora platt tv jag tänker köpa så min älskade kan kolla på hur mycket sport han vill i vardagsrummet!!!

Sen vet jag ju inte än vilka fönster vi får, så det beror lite på det också!
jag är så lyriskt.
Samtidigt håller vi på och planerar våran uteplats som kommer bli så fin, Massa blommor ska jag ha nu när jag äntligen kan ha det på gården, Åhhh nu får det bli vår så man kan börja:)


I dag inventerade jag i 8,5 timmar på åhlens, lagomt öm i fötterna vill jag lova, men det fixa min älskling med fot massage!!


Nu blir det soff läge!!

Ha en bra dag allesammans..



jaaa

skickade in 3 arbeten i dag, och alla var godkända, hur skönt som hellst!
Förstår inte själv att jag håller på med min sista kurs? Helt sjukt ! Men jag är så stolt över hur bra jag presterat denna utbildning på distans! helt och hållet min grej med distans.

om en vecka börjar min praktik för psykiatri kursen som jag läste för några månader sedan, dom hade svårt och hitta platser, Så om 5 veckor kan jag hämta ut mitt diplom och bara må hur bra som hellst:)


Jag och åsa tänkte på lite tjej träff den 26, för classe och grabbarna ska ha grabbfest hemma vid dom, så då kan ju int åsa va hemma! Så vi tänkte discobowling i borlänge, sen hem till oss och basta och käka tacos och ha det bra:) LÄngtar redan! kul och göra något,.
Jag har kommit på att nu när jag inte röker, så använder jag inte pengar till något? jag gör inget hahha? förutom mina räkningar och gymmet då.

maten,bensinen, gemensamma räkningar, de överförs automatiskt en summa från bådas konton till att betala detta!

Så detta blir ju jätte bra när jag får jobb.. Då blir det ännu mer penningar på vårat Huskonto!


Nu ska jag dona lite.
I morgon inventera på Åhlens från 05:45 til 17:00 typ! Men det ger pengar, de behövs alltid! man kan inte vara kräsen i dag om man ej vill leva på bidrag, thats it!


irriterad

har vart irriterad sedan i går, förstår inte hur karlar tänker ibland iaf min. han vart irriterad för att han ville vila i lugn och ro ( låg i soffan i vardagsrummet) och det ringde på min telefon plus att jag diskade, då störde jag ju han, åh jag bara skrek åt han att då får han väl förfan lägga sig i sovrummet om han ska vara ifred, punkt slut ! hahha kan bli så irriterad på logiska grejjor, vill man vara ifred när man ska sova ja då finns det ju faktiskt ett sovrum=)

Men mot kvällen igår åkte vi mot Åsa och Classe och kollade film och hämta hem kina mat. gott och hur trevligt som hellst:)

I morse packade vi med skidorna och lite fika och drog till Ljungåsen och åkte 5 km längdskidor, det var så underbart värre, men tyvärr var spåren lite skräpiga med pinnar och mossa och grejjor, så de gick lite trögt på vissa ställen, man fick ju typ gå med skidorna!


Nu stack M och spela badminton med grabbarna, själv ska jag ta mig en varm dusch och fundera ut kvälls mat, ost och skinksås kanske..


Hoppas ni gjort något roligt i helgen iaf!!!


kramar Johanna

jaackan

fint väder i dag!!
Nyss ätit frukost som älsklingen gjort, nu ska vi snart ut på gården med musse och börje(katten) i koppel, han älskar o vara ute, och hittar till trappen, vilket är jätte bra.. Få se när töntiga jag vågar släppa min lilla gris alldels själv!!!=)

Beställde en vår jacka igår förresten, eller ja jag fick beställa en för mamma, hon skulla betala :) jag tyckte om fägen, samt att den går nedanför rumpan! Så hoppas den kommer nästa vecka


Lite senare ska vi nog hänga med åsa och classe få se vad vi hittar på, kanske går ut och käkar, vem vet:)

Men ha en toppen dag allesammans i solen!!


Fredag

fredag = storstädning!
Hämtade tvätten i morse, skickade in en delkurs, har diskat, plockat in tvätten, nu är det bara damsugning och torka golv kvar och göra rent kattlådan och damma lite!!
Så skönt o ha det fint under helgen!!

I em kommer mammsen hit på lite fika, trevligt trevligt. sen på våran mat meny står det hemmagjord pizza i dag, så ringde jag te micke, köper du hem lite mjöl o lite plock till att ha på pizzan, men nää säger han ja köper med från caruzo istället, Hahha! lat mask..

Vi har ju inga planer för helgen iaf, men jag tänkte träna lite, vart ju som sagt lite godis i går haha! usch!!Men man lever bara en gång, så va tusan:)


Hoppas ni får en underbar helg!!

På våran bröllopsdag förresten ska vi till gocarten och bubbla och äta gott och bara ha det bra!!! längtar så, 13/3. kan inte fatta att vi vart gifta ett år snart. tiden bara springer iväg alltså!!



tralallala

fick ett givande samtal i dag!

Med 99% chans att jag får jobbet inom Adecco på ABB , woooho!! Börjar isåfall i april eller i juni! Så håll tummarna nu!! Men dom sa att de vorde konstigt om jag ej fick de, och att jag skulle räkna med jobbet :)

FAN VAD JAG ÄR BRA =)

kan inte bli bätre


älskar solen, i går tog jag och musse oss en riktig långpromenad, och solen värmde verkligen!
Tycker ni det är nice med sol?

Jag blir alldeles spralligt och lite nykär blir man nog allt också, framför allt glad :) Hoppas de håller i sig och att de icke kommer nå mer snö nu, för de är de sista jag vill ha.

Micke har förresten skickat in ansökan till Tjej resan med gry åt mig hahha, eller ja han har nominerat mig, så håll tummarna att jag får åka på lite semester :)

Social psykiatri är nu klar, och nu har jag börjat på min SISTA extra kurs jag valt, socialt behandlingsarbete, en del kurs gjort, bara 5 kvar då! guh vad jag kommer sakna pluggt tror jag.. Men jag kommer nog skrika av glädje när jag ska hämta ut mina betyg och mitt diplom !!!

nu är det mindre än 2 månader kvar tills vi åker te cypern, herreguh vad skönt.. De känns som vi verkligen är värda detta. Kommer njuta en hel vecka med bad o sol och min älskling!



Nej dags för tvätten att få sig en omgång! Ha en toppen dag allesammans!
Kram Johanna

komplicerat

Halåå!
Mycket tankar. Vi brukar åka till stockholm jag och min Man varje år mån- onsdag och bo på skeppsholmen och gå på allsång på skansen. Måndagen går vi alltid på grönan, tisdagen skansen och onsdagen innan vi åker hem shopping! VI har alltså haft hur bra väder som hellst, typ 30 grader varje år.. Sådan tur. och förra året vann vi även vip biljetter till allsång på skansen..

Vi skulle ju även vilja åka i år, men de beror alldels på vart jag hamnar? Inom vården i sommar, ja då kan jag åka för det slutar v:32 och sista allsång är den 16 augsuti v:33, hamnar jag på adecco vet ja ju inte ännu.
Så svårt de här, för man måste boka snart om man ska få plats på båten på skeppsholmen.. Alltid när vi är där så får vi verkligen nykär känslor, det är så underbart..
Får se måste ju få besked snart om vilket jobb jag får eller vilket jag bestämmer mig för, det är ju det också.
Adecco ligger till fördel för våra planer iallafall. Ja det är svårt och få till det.
Eftersom vi har hand om midsommarfesten varje år ute vid näset, så vill jag ju inte släppa allt ansvar till micke om jag måste jobba.  Jaja vi får se hur det blir. Jobba ska jag iallafall göra, vi bestämde oss förra sommaren att jag skulle vara hemma. Så nu vill jag göra lite nytta!


Har gjort klart femte delkursen på socialpsykiatri i dag, bara en kvar nu, sen börjar jag på sista kursen jag valt, socialt behandlingsarbete! SKÖNT::



nej nu ska jag försöka städa lite, och gosa lite med musse & börje


Skepp o hoj

Lägger in några bilder från våra resor varje år










Vi kan ju inte missa vårat tredje år i stockholm inte!!!

RSS 2.0